Het betere lopen

Wil jij het beste uit jezelf halen? Dan kun je daar direct mee beginnen. Hieronder vind je allerlei opties. Voor recreanten en wedstrijdlopers, voor beginners en gevorderden, voor groepslopers en solisten. Weet je niet wat het beste is voor je? Neem gerust even contact op, dan komen we er wel uit.

Individueel CR/CW

Persoonlijke coaching: werk aan het opbouwen van je ChiRunning- of Chiwalking-techniek en/of je conditie, ook wedstrijdgericht, via losse lessen of langer traject.

Lees meer - meld je aan

In een individueel traject, of dit nu één les omvat of een hele reeks, krijg je alle aandacht en is alles toegespitst op jouw persoonlijke behoeften. Of het nu om het verbeteren van je techniek gaat of om het efficiënt trainen naar een evenement, maatwerk heeft altijd een meerwaarde. Ook een korte check-up van je techniek behoort tot de mogelijkheden.

Individuele lessen worden op afspraak in Santpoort gegeven op doordeweekse dagen en kosten 60 euro per uur. Als je direct een reeks individuele lessen wilt afnemen, dan kan dat met een flinke korting. We bieden een individuele cursus van 3 lessen van in totaal 3,5 uur aan met 10% korting voor 190 euro. Wil je langduriger coaching (bijvoorbeeld na een cursus of workshop), dan kun je een coachingstraject doen. 

Coaching bestaat uit een reeks trainingen/sessies van een uur onder begeleiding en een individueel schema dat telkens op maat wordt aangepast. Dit kan bijvoorbeeld ook een Walk/Run-schema zijn, waarmee je van wandelen overgaat op hardlopen. Een individueel coachingstraject van een intake, 10 trainingssessies en een afsluiting, inclusief adviezen en schema’s, kost 500 euro inclusief 21% BTW. Kies je ervoor om dit te combineren met een rust/inspanningsmeting volgens de Energy Control-methode en een Oxygen Advantage-traject (zie onder Ademhaling), dan bieden we dat aan voor in totaal 600 euro. Is dit niet precies wat je zoekt, dan kunnen we uiteraard een traject op maat voor je samenstellen.

Je kunt ook een video van je eigen lopen opsturen voor analyse. Dit kost 45 euro. Je krijgt van ons aanwijzingen voor het opnemen van je video, zodat we inderdaad een goede analyse kunnen plegen.

Heb je belangstelling voor een van bovenstaande opties of wil je een eigen traject samenstellen, neem dan even contact op!

Groepen CR/CW

Workshops/cursussen: werk samen met anderen, eenmalig, in de vorm van een cursus of doorlopend, intensief aan je ChiRunning- of ChiWalking-techniek.

Info - inschrijven

Runningtherapie

Hardlopen als therapie: individuele loopbegeleiding, uiteraard met de ChiRunning-techniek, bij klachten als depressie of burnout, zodat je de stress uit je hoofd kunt lopen.

Lees meer - meld je aan

Hardlopen is goed voor lichaam en geest. Met runningtherapie kan de behandeling van depressie, burnout, angst- en stemmingsstoornissen positief ondersteund worden. Het buiten in de frisse lucht bezig zijn met je lichaam, geeft je geest rust en ruimte. Bovendien wordt je conditie verbeterd en ga je je fitter en sterker voelen. Runningtherapie helpt ook bij spanningsgerelateerde klachten, zoals rug- en nekklachten, vermoeidheidsklachten, slaapproblemen en concentratiestoornissen.

Waarom runningtherapie?

Minstens een kwart van de mensen krijgt in het leven te maken met psychische problemen, zodanig dat het dagelijks functioneren eronder lijdt. Bij de behandeling van psychische klachten worden vaak medicijnen gebruikt, zoals antidepressiva. Daarbij komt soms een vorm van therapie, bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie. Sinds langere tijd is bekend dat duurinspanning in de vorm van (rustig) hardlopen, de behandeling in positieve zin kan ondersteunen. Medicatie kan worden verminderd of zelfs gestopt. Wie wil dit niet? Er is immers geen medicijn zonder bijwerkingen.

Wat doet runningtherapie?

Hardlopen onder begeleiding met een therapeutische doelstelling wordt runningtherapie genoemd. Runningtherapie werkt onder meer doordat mensen een positiever zelfbeeld ontwikkelen en het gevoel krijgen zelf grip op de zaak te hebben.
Lichamelijk fitter worden heeft een positief effect op het welbevinden. Er worden stofjes aangemaakt in het brein die mensen een gelukkiger gevoel geven. Door het lopen, blijf je meer in het hier en nu. Zorgen en problemen verdwijnen naar de achtergrond. Je oude (emotionele) brein krijgt meer ruimte als je hardloopt.

Waarom Chi Running?

Bij ChiCoaching wordt runningtherapie gegeven met behulp van Chi Running. Dit is een looptechniek die het lichaam minder zwaar belast. Het lopen gaat veel gemakkelijker en de kans op blessures neemt sterk af. Het voorkomen van blessures verhoogt de succeskans van de therapie.
Innerlijke kracht, balans en ontspanning zijn kernwoorden bij Chi Running. Het is een manier van hardlopen die meer is dan een gewoon een sport. Het is meer te vergelijken met het beoefenen van yoga of tai chi. Chi Running voegt een dimensie toe aan runningtherapie. Chi Running kun je de rest van je leven gebruikenom lichamelijk en geestelijk in balans te blijven.

Jouw traject

Runningtherapie is bij ons een individueel traject bij Marion. Na een intakegesprek wordt een programma op maat opgesteld, dat zowel wandelen als hardlopen kan omvatten. Het is soms namelijk beter om niet meteen te gaan hardlopen, maar om eerst met wandelen te beginnen. Dan gebruiken we Chi Walking als wandeltechniek. Het programma bestaat uit een combinatie van loopsessies met de runningtherapeut en loopsessies die je zelf uitvoert.
Regelmatig wordt geëvalueerd hoe het gaat. Als het nodig is, wordt het programma aangepast aan de vorderingen die je hebt gemaakt. Een individueel programma beslaat een periode van 10 weken. Daarna wordt opnieuw bekeken hoe je verder wilt. De mogelijkheid bestaat om daarna aan te sluiten bij een van de techniekgroepen ChiRunning, die tweewekelijks in de duinen trainen. Een 10-weekse individuele cursus inclusief intake kost € 499,-. Dit wordt door enkele zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Ook zijn werkgevers soms bereid om bij te dragen in de kosten.

Heb je belangstelling neem dan even contact op!